Μη κατηγοριοποιημένο

V-TECH digital Z2021 T2 H265

blog-image

V-TECH digital Z2021 T2 H265

Ένας επίγειος ψηφιακός δέκτης που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τον V-TECH digital Z2021 T2 H265, ο οποίος δεν είναι μόνο εξαιρετικός, αλλά ταυτόχρονα και πολύ οικονομικός! Είναι ένας εύκολος στη χρήση Full HD δέκτης MPEG-4 που έρχεται με υψηλής ευαισθησίας DVB-T2 tuner, υποστήριξη H.265/HEVC και τηλεχειριστήριο TV learning.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ενός νέου επίγειου ψηφιακού δέκτη, αναζητούν ένα μοντέλο που και να είναι φτηνό, αλλά και να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες τους! Χάρη στο σύγχρονο DVB-T2 tuner του και την υποστήριξη αποκωδικοποίησης σημάτων H.265/HEVC, ο V-TECH Z2021 H265 είναι απόλυτα συμβατός για λήψη των καναλιών της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα μας, τόσο με το τωρινό, όσο και με το -όχι μακρινό- μελλοντικό πρότυπο εκπομπής. Είναι πανεύκολος στη χρήση του ακόμα και για τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους, ενώ το τηλεχειριστήριό του προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια, καθώς μπορεί να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Επιπλέον, δέχεται USB μονάδες αποθήκευσης για να μπορεί να εκτελεί εγγραφές προγραμμάτων και αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών με εξωτερικούς υπότιτλους.

Χαρακτηριστικά

Ο V-TECH Z2021 H265 έρχεται σε μικροσκοπικό μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 135x70x28 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED 4 ψηφίων, ενώ αριστερά της είναι τοποθετημένη θύρα USB 2.0 και δεξιά της 5 πλήκτρα χειρισμού MENU, CH-, CH+, OK και POWER. Η πίσω του πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V, θύρες SCART, HDMI και COAXIAL για έξοδο ψηφιακού ήχου, καθώς και υποδοχή ANT IN για τη σύνδεση με το καλώδιο της επίγειας κεραίας. Το κουτί της συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με 2 μπαταρίες τύπου AAA, τροφοδοτικό 12VDC και εγχειρίδιο με οδηγίες χρήσης.

Ο V-TECH Z2021 H265 βασίζει τη λειτουργία του σε chipset Ali 3822P και εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη λήψη. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση σημάτων H.265/HEVC Main 10 Profile@Level 4.1, MPEG-4 H.264/AVC, MPEG-2 και ήχου AC3, Dolby Digital Plus. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν το δέκτη απόλυτα συμβατό τόσο με το τρέχων, όσο και με το μελλοντικό πρότυπο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Υποστηρίζει λειτουργίες χειροκίνητης και αυτόματης αναζήτησης καναλιών που ολοκληρώνεται μέσα σε ένα περίπου λεπτό, ενώ διαθέτει 8 λίστες αγαπημένων για τη δημιουργία προσωπικών μπουκέτων. Υποστηρίζει επίσης λειτουργίες γονικού κλειδώματος, TELETEXT και 7ήμερου ηλεκτρονικού οδηγού (EPG) πολλαπλών προγραμμάτων. Μέσω της HDMI θύρας του δίνει μέγιστη ανάλυση εικόνας έως 1080p@60Hz (Full HD), διαθέτει όμως και θύρα SCART που κάνει εφικτή τη σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Με τη σύνδεση μονάδας USB δέχεται αναβάθμιση λογισμικού και λειτουργεί ως PVR για εκτέλεση εγγραφής προγραμμάτων και αναπαραγωγής DIVX, AVI, MKV, WMV, MP3, MP4, JPEG, GIF, BMP, PNG και άλλων ακόμα τύπων αρχείων.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Ο V-TECH Z2021 H265 συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο TV learning που προγραμματίζεται για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Το τηλεχειριστήριο αυτό διαθέτει 4 πλήκτρα POWER, VOL-, VOL+ και TV IN που αντιγράφουν τις λειτουργίες των αντίστοιχων πλήκτρων οποιουδήποτε γνήσιου. Τα πλήκτρα αυτά βρίσκονται σε ξεχωριστή περιοχή TV CONTROL και έχουν διαφορετικό χρώμα για να εντοπίζονται εύκολα, ενώ κρατάνε τον προγραμματισμό τους ακόμα και μετά την αντικατάσταση των μπαταριών. Η διαδικασία ξεκινάει ως εξής: Κρατάμε πατημένα για 3 δευτερόλεπτα τα πλήκτρα OK και 0, οπότε και το ενδεικτικό LED ανάβει, δείχνοντας έτσι ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση εκμάθησης. Απελευθερώνουμε τα πλήκτρα και τοποθετούμε το τηλεχειριστήριο απέναντι από το γνήσιο, σε απόσταση 3-5 εκατοστών μεταξύ τους. Στη συνέχεια πατάμε το πλήκτρο που θέλουμε να προγραμματίσουμε και το ενδεικτικό LED αναβοσβήνει συνεχώς, δείχνοντας έτσι ότι περιμένει να προγραμματιστεί. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου και το ενδεικτικό LED αναβοσβήνει 2 φορές, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιτυχία του προγραμματισμού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα πλήκτρα και ολοκληρώνουμε πατώντας το πλήκτρο EXIT.

Μενού

Το μενού του V-TECH Z2021 H265 είναι εύκολο και περιλαμβάνει 5 ξεχωριστές καρτέλες. Από την “Εγκατάσταση” εκτελούμε αυτόματη ή χειροκίνητη ανίχνευση καναλιών, ενώ μπορούμε να ενεργοποιήσουμε/απενεργοποιήσουμε το LCN. Από το “Κανάλι” μπορούμε να δημιουργούμε λίστες αγαπημένων (έως 8) και να διαχειριζόμαστε (κλείδωμα, μετάβαση, μετακίνηση, μετονομασία, διαγραφή) τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Η κάρτα “Εργαλεία” παρέχει επιλογές για εμφάνιση πληροφοριών του δέκτη, επαναφορά σε προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, αναβάθμιση μέσω USB και ορισμό χρόνου για μετάβαση σε αυτόματη αναμονή. Από τη “Ρύθμιση συστήματος” μπορούμε να ορίσουμε τη γλώσσα για μενού και υπότιτλους, την ανάλυση και τις διαστάσεις της εικόνας, την φωτεινότητα και την αντίθεση, την τοπική ώρα, τους χρονοδιακόπτες (έως 8), το γονικό κλείδωμα (προεπιλογή 0000), τη διαφάνεια του μενού, τη μετονομασία κάθε λίστας αγαπημένων και την τροφοδοσία της κεραίας. Τέλος, μέσα από το “Media Player” μπορούμε να ρυθμίσουμε το PVR και να επιλέξουμε την αναπαραγωγή αρχείων που περιέχονται σε συνδεδεμένη μονάδα USB.

Λειτουργία

Κατά τη θέαση ζωντανού προγράμματος, πατώντας το πλήκτρο OK εμφανίζεται η λίστα των καναλιών. Με το πάτημα του INFO από το τηλεχειριστήριο εμφανίζεται κάρτα με τους τίτλους του τρέχοντος και του επόμενου προγράμματος, με δεύτερο πάτημα του ίδιου πλήκτρου εμφανίζεται η περίληψη και με τρίτο οι πληροφορίες του σήματος με ψηφιακές τιμές και μπάρες έντασης και ποιότητας. Πατώντας το EPG εμφανίζεται κάρτα του 7ήμερου ηλεκτρονικού οδηγού πολλαπλών προγραμμάτων με παράθυρο προβολής του επιλεγόμενου γεγονότος. Με τη σύνδεση USB μονάδας ενεργοποιείται η λειτουργία Media Player, κάτι που δοκιμάσαμε στην πράξη. Η αναπαραγωγή των video HD ανάλυσης με συμπίεση H.265/HEVC και των αποθηκευμένων ταινιών με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Δοκιμάστηκε επίσης με επιτυχία η εγγραφή ζωντανού προγράμματος που ενεργοποιήθηκε με το χαρακτηριστικό πλήκτρο REC, καθώς και προγραμματισμένη με επιλογή γεγονότος μέσα από το 7ήμερο EPG.

 

ΠΗΓΗ: digitaltvinfo.gr

 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Τιμή
 • Stock
 • Περιγραφή
 • Weight
 • Dimensions
 • Επιπλέον πληροφορίες
 • Attributes
 • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Σύγκριση
Σύγκριση ×
Let's Compare! Continue shopping
2
0