Μη κατηγοριοποιημένο

REDLINE T30 HEVC: Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης DVB-T/Τ2/C

Screenshot_6

REDLINE T30 HEVC: Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης DVB-T/Τ2/C

Εν μέσω πλειάδας μοντέλων δεκτών, η Redline παρουσίασε πρόσφατα τον επίγειο T30 με υποστήριξη DVB–T2, συμπίεση HEVC, αλλά και δυνατότητα πρόσβασης στο internet μέσω USB WiFi.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα προσιτό επίγειο δέκτη, ο οποίος υλοποιεί με επιτυχία όλες τις βασικές λειτουργίες, δηλαδή λήψη & επεξεργασία καναλιών, εγγραφή καναλιών σε USB αποθηκευτικό μέσο και αναπαραγωγή αρχείων video/audio/photo.
Εξωτερική περιγραφή – Συνδέσεις

Ο δέκτης βρίσκεται σε καλαίσθητο μικρό σκάφος, ενώ στη πρόσοψη έχουμε 4ψήφιο display για ένδειξη αριθμού προγράμματος, ενώ όλες οι συνδέσεις βρίσκονται στη πίσω όψη και συγκεκριμένα: Είσοδο κεραίας (RF IN), USB 2.0, HDMI, SCART, υποδοχή IR και την υποδοχή 5V για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό.
Μενού – Λειτουργίες

Ο Redline T30 διαθέτει πολύγλωσσο μενού όπου συμπεριλαμβάνονται και τα ελληνικά, έτσι όλες οι λειτουργίες καθίστανται άμεσα κατανοητές. Τα βασικά μενού ονομάζονται: Program, Εικόνα, Αναζήτηση, Χρόνος, Επιλογή, Σύστημα και Net Center.

Στο μενού Εικόνα, επιλέγουμε ανάλυση μέχρι και 1080p, καθώς και αναλογία οθόνης (16:9 κτλ), ενώ στο SCART για παλαιότερες τηλεοράσεις, έχουμε επιλογή μεταξύ RGB & CVBS. Επίσης, στην αρχή φροντίζουμε να ρυθμίσουμε την ώρα Ελλάδος (GMT+2 και επιπλέον θερινή ή όχι), καθώς και τις γλώσσες στην κάρτα Επιλογή, σχετικά με το μενού, τη γλώσσα EPG, τους υπότιτλους και την πρώτη γλώσσα ήχου. Στην ίδια κάρτα (Επιλογή) βρίσκουμε και την ρύθμιση για τον ψηφιακό ήχο με τις επιλογές Αυτόματο/PCM/Bypass).

Στο μενού Αναζήτηση, πραγματοποιούμε την ανίχνευση καναλιών, αφού πρώτα θέσουμε DVB-T2 στο Search Mode, Όλα στον Τύπο Αναζήτησης, Greece στο country, ενώ την Τάση κεραίας την αφήνουμε «Κλειστό» εάν δεν διαθέτουμε προενισχυτές ή κάποια ενεργή κεραία, προκειμένου να μην παρέχονται 5V στο καλώδιο της κεραίας χωρίς λόγο.

Η αυτόματη ανίχνευση καναλιών, πραγματοποιείται αρκετά γρήγορα και έτσι σύντομα έχουμε όλα τα διαθέσιμα κανάλια στον δέκτη μας. Να υπενθυμίσουμε όταν αλλάζουν οι συχνότητες – όπως συμβαίνει αυτήν την εποχή – σε κάποια περιοχή, απλώς πραγματοποιούμε εκ νέου αυτόματη αναζήτηση.

 

 

USB

Η διαθέσιμη θύρα USB του δέκτη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση εξωτερικού αποθηκευτικού μέσου ή για σύνδεση WiFi USB αντάπτορα για σύνδεση στο internet. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που συνδέσουμε USB WiFi, το τελευταίο θα πρέπει να διαθέτει chipset Ralink 5370 ή 7601. Όταν συνδέσουμε USB WiFi, πάμε στην κάρτα Σύστημα και επιλέγουμε Ρυθμίσεις δικτύου->Wi-Fi Setting, ενώ στη συνέχεια επιλέγουμε το δίκτυό μας και εισάγουμε το κλειδί μας.
Επιλογές δικτύου

Στην κάρτα Net Center βρίσκουμε κάποιες δικτυακές εφαρμογές, μεταξύ των οποίων IPTV, Xtream και YouTube. Στη πρώτη επιλογή βρίσκουμε κάποια online κανάλια από διάφορες χώρες, ωστόσο – όπως συμβαίνει συνήθως – δεν ανοίγουν όλα. Η εφαρμογή Youtube προς το παρόν δεν λειτουργεί, ωστόσο σαφώς με κάποια επόμενη αναβάθμιση λογισμικού το θέμα θα λυθεί, καθώς ο δέκτης είναι πρόσφατος.

Αναπαραγωγή αρχείων

Στην ίδια κάρτα (Net Centre), υπάρχει και η επιλογή Media Centre, η οποία λειτουργεί εφόσον έχουμε συνδέσει κάποιο αποθηκευτικό μέσο USB με αρχεία. Η λογική αναπαραγωγής αρχείων, είναι η συνηθισμένη που βρίσκουμε στους επίγειους ψηφιακούς δέκτες, δηλαδή επιλέγουμε πρώτα το είδος αρχείου μεταξύ Βίντεο/Μουσική/Εικόνα και στη συνέχεια το όποιο αρχείο επιθυμούμε. Για τις ταινίες με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, μπορούμε – με το πλήκτρο SUBTL στο κάτω αριστερό μέρος του τηλεχειριστηρίου – να επιλέξουμε τη γλώσσα των υπότιτλων και να θέσουμε τη λειτουργία σε «Ανοικτό». Οι ελληνικοί υπότιτλοι λειτούργησαν σε όλες τις δοκιμές αρχείων, ενώ επιτυχής ήταν και η αναπαραγωγή video αρχείων HEVC, όπως μπορείτε να δείτε και στο αντίστοιχο βίντεο που έχουμε καταγράψει.
Εγγραφή – λήψη – Οργάνωση καναλιών

Ο δέκτης στη λήψη λειτουργεί απρόσκοπτα, ωστόσο ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος χρησιμοποιεί λατινικούς χαρακτήρες, κάτι που μπορεί να διορθωθεί σε επόμενη αναβάθμιση.

Ο Redline T30 πραγματοποιεί απρόσκοπτα εγγραφή των καναλιών σε USB δίσκο ή στικάκι με 3 τρόπους: Απευθείας με το πλήκτρο REC, με προγραμματισμό χρονοδιακόπτη και μέσω “booking” στον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος. Τα αρχεία εγγράφονται με επέκταση .ts και αναπαράγονται εύκολα και στον υπολογιστή με προγράμματα όπως το Vlc. H αναπαραγωγή των εγγεγραμμένων καναλιών στον δέκτη, πραγματοποιείται εύκολα στη διαδρομή Net Centre->PVR Media, αλλά και με το πλήκτρο USB στο τηλεχειριστήριο.

Επίσης, ο δέκτης παρέχει πλήρεις δυνατότητες οργάνωσης καναλιών, όπως – συνολικά – 32 λίστες αγαπημένων και λειτουργίες τροποποίησης όπως διαγραφή, μετακίνηση, παράλειψη, κλείδωμα και μετονομασία.
Συμπεράσματα

Ο νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης Redline T30 HEVC, είναι προσιτός, υποστηρίζει T2 και HEVC, δέχεται αποθηκευτικό μέσο USB αλλά και αντάπτορα WiFi Usb για σύνδεση στο internet, και εφαρμογές όπως iptv, youtube. Σαφώς έχουμε έναν δέκτη με πολλές λειτουργίες και χαμηλό κόστος!

 

 

ΠΗΓΗ: iptvsat.gr

 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Τιμή
 • Stock
 • Περιγραφή
 • Weight
 • Dimensions
 • Επιπλέον πληροφορίες
 • Attributes
 • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Σύγκριση
Σύγκριση ×
Let's Compare! Continue shopping
2
0