Μη κατηγοριοποιημένο

REDLINE G50 HD: Δορυφορικός δέκτης με επιπλέον εκπλήξεις

g50

REDLINE G50 HD: Δορυφορικός δέκτης με επιπλέον εκπλήξεις

Ο νέος δορυφορικός δέκτης Redline G50 HD, προσφέρει πολλά περισσότερα από έναν παραδοσιακό δορυφορικό δέκτη με έξοδο HDMI και θύρα USB. Ο Redline G50 HD διαθέτει χωρητικότητα 5000 καναλιών και 64 δορυφόρους, ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί online, με USB, tkgs (μέσω δορυφόρου) ftp και http, ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση στο πιο πρόσφατο λογισμικό.

Επίσης, μπορείτε – και επιβάλλεται – να συνδεθείτε στο διαδίκτυο μέσω USB WiFi, προκειμένου να παρακολουθήσετε youtube καθώς και κάποιες ενσωματωμένες υπηρεσίες ροής. Συνδέοντας το εξωτερικό display που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή σας όπου θέλετε, καθώς πρόκειται και για αισθητήρα IR για το τηλεχειριστήριο. Ακόμη, μπορείτε να κάνετε εγγραφή προγραμμάτων (PVR) συνδέοντας εξωτερικό σκληρό δίσκο και να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Timeshift. Να τονίσουμε επίσης, ότι ο Redline G50 HD διαθέτει – μεταξύ άλλων – και την ελληνική γλώσσα στα μενού του, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα φιλικό στην χρήση για τη χώρα μας.

Εξωτερική περιγραφή – Συνδεσιμότητα

Οι διαστάσεις του Redline G50 HD είναι μόλις 110 x 67 x 15 mm, που σημαίνει ότι μπορείτε να τον κρύψετε οπουδήποτε, καθώς το παρεχόμενο εξωτερικό display / IR θα διατηρήσει την οπτική επαφή με το τηλεχειριστήριο. Στη πίσω όψη βρίσκουμε την υποδοχή LNB, έξοδο HDMI (1080p@60Hz), έξοδο ακουστικών σε stereo mini jack, υποδοχή για το display και την είσοδο για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό 12V 1A.  

Στο πλάι θα βρείτε επίσης και 2 χρησιμότατες θύρες USB 2.0, εκ των οποίων η μία καλό είναι να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση κάποιου USB WiFi dongle. Τα συνηθισμένα USB WiFi sticks με chipset RT 5370 είναι απολύτως συμβατά. Στην δεύτερη θύρα USB, προτείνουμε να συνδέσετε κάποιο αποθηκευτικό μέσο, όπως εξωτερικό σκληρό δίσκο ή usb stick.

Το τηλεχειριστήριο είναι αρκετά άνετο στη καθημερινή χρήση με ικανές αποστάσεις μεταξύ πλήκτρων και κάποια πλήκτρα για απευθείας πρόσβαση σε λειτουργίες όπως Youtube, iptv, free και xtream.

Μενού – Λειτουργίες

Τα μενού είναι ξεκάθαρα και η εκμάθησή τους δεν απαιτεί καν οδηγίες χρήσης. Οι βασικές επιλογές είναι Εγκατάσταση, Επεξεργασία καναλιών, Ρυθμίσεις συστήματος, Media Center, Αναβάθμιση.

Καταρχήν, επιλέγουμε γλώσσα μενού στη διαδρομή Ρυθμίσεις συστήματος -> Preference -> OSD Language. Εάν συμβεί ο δέκτης να ανοίξει με τρέχουσα γλώσσα τα τουρκικά, ακολουθήστε τη διαδρομή System Ayarlari -> Tercih -> Cihaz Dili και επιλέξτε Yunanca για τα ελληνικά.

Στη συνέχεια συνδέστε ένα USB WiFi στικάκι και κατευθυνθείτε στην επιλογή Ρύθμιση δικτύου, προκειμένου να εισαγάγετε τον κωδικό σας. Αναβαθμίσετε άμεσα και online τον δέκτη στην διαδρομή Αναβάθμιση -> Αναβάθμιση λογισμικού -> Online Upgrade. Εμείς αναβαθμίσαμε τον δέκτη στην πιο πρόσφατη έκδοση κατά τη διάρκεια της δοκιμής που ήταν η V1.0.72.

Εγκατάσταση

Στην αντίστοιχη επιλογή θα μπορέσετε να σετάρετε τους δορυφόρους της επιλογής σας, ανάλογα με την δορυφορική σας εγκατάσταση, όπως πχ να θέσετε DiSEqC 1.0 & 1.1 εάν διαθέτετε αντίστοιχους διακόπτες ή μοτέρ DiSEqC 1.2/USALS σε περίπτωση κινητού κατόπτρου με αντίστοιχα μοτέρ.

Στη λίστα δορυφόρων βρήκαμε 51 προ-ρυθμισμένους δορυφόρους, ενώ – όπως αναφέραμε – έχετε τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον δορυφόρων μέχρι τους 64.

Ανίχνευση καναλιών – Blind Scan

Σχετικά με την ανίχνευση καναλιών, ο Redline G50 HD παρέχει εκτός από απλή αυτόματη ανίχνευση και τις επιλογές για τυφλή ανίχνευση (blind scan), ενώ με ενεργοποίηση της ρύθμισης Super Search, η ανίχνευση γίνεται ακόμη πιο λεπτομερής αλλά ταυτόχρονα και πιο αργή, όπως άλλωστε είναι λογικό. Όλα αυτά θα τα βρείτε στο μενού Ρύθμιση κεραίας και τις επιλογές Search Type και Super Search. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τουλάχιστον την τυφλή ανίχνευση για περισσότερα κανάλια!

Οργάνωση καναλιών

Στη διαδρομή Επεξεργασία καναλιών -> Channel Manager έχετε τις επιλογές Διαγραφή, Μετονομασία, Μετακίνηση, Κλείδωμα, ενώ με το πλήκτρο Stop εμφανίζετε τους δορυφόρους που έχετε κατεβάσει, προς επεξεργασία των καναλιών τους. Στην ίδια κάρτα θα βρείτε και την επιλογή Fav Manager με την οποία μπορείτε να μετονομάστε κάθε μία από τις 9 διαθέσιμες λίστες αγαπημένων.

Media Player

Στο αντίστοιχο μενού μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή αρχείων από εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο. Μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή βίντεο με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, πολυάριθμα, αρχεία ήχου, φωτογραφίες με slideshow, καθώς και τις εγγραφές σας. Να αναφέρουμε ότι ο δέκτης δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο αρχείων HEVC, ωστόσο σε όλα τα υπόλοιπα έχουμε ευρεία συμβατότητα.

Αναβάθμιση

Στο συγκεκριμένοι μενού θα βρείτε κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές για online τηλεθέαση καναλιών (Rich TV & Free TV), αλλά και Xtream μέχρι 4 accounts, καθώς και το Youtube. Στην πρώτη επιλογή Αναβάθμιση λογισμικού, μπορείτε – εκτός από firmware – να πραγματοποιήσετε διάφορες ανανεώσεις, αλλά και να πάρετε backup λίστας καναλιών και της λίστας «κωδικών». Προκειμένου να εισαγάγετε νέους κωδικούς, πάρτε πρώτα backup του υπάρχοντος αρχείου και μετονομάστε το σε emu.txt. Αφού πραγματοποιήσετε τις όποιες τροποποιήσεις-προσθήκες, ξαναφορτώστε το επιλέγοντας τύπο αναβάθμισης EMU Backup.

Συμπεράσματα

Ο Redline G50 HD είναι ένας ιδιαίτερα προσιτός δέκτης με εξαιρετικές δυνατότητες για δορυφορική και online τηλεθέαση, ενώ με το εξωτερικό display/IR μπορείτε να τον κρύψετε σε όποιο σημείο επιθυμείτε!

Πηγή: https://www.iptvsat.gr/redline-g50-hd-review/

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Τιμή
 • Stock
 • Περιγραφή
 • Weight
 • Dimensions
 • Επιπλέον πληροφορίες
 • Attributes
 • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Σύγκριση
Σύγκριση ×
Let's Compare! Continue shopping
1
0