Μη κατηγοριοποιημένο

Amiko MiraX HiS-2000 – Δορυφορικός δέκτης DVB-S2X με Linux, multistream, iptv

1-113

Amiko MiraX HiS-2000 – Δορυφορικός δέκτης DVB-S2X με Linux, multistream, iptv

Η Amiko – μεταξύ άλλων – έχει παρουσιάσει έναν ιδιαίτερα προσιτό δορυφορικό δέκτη Linux με εξαιρετικές δυνατότητες και ενσωματωμένες εφαρμογές iptv/ott. Τεστάραμε τον Amiko MiraX HiS-2000 και σάς μεταφέρουμε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία!

Ο Amiko MiraX HiS-2000 είναι ένα ελαφρύς, μικροκαμωμένος και προσιτός δέκτης με πλήρεις δυνατότητες τόσο δορυφορικής λήψης, όσο και συνδρομητικών υπηρεσιών ott με χρήση portals.

Από πλευράς hardware, έχουμε επεξεργαστή ARM Cortex-A7 και μνήμες 128MB Flash / 256MB DDR3 RAM σε περιβάλλον Linux, το οποίο δίνει έναν διαφορετικό «αέρα». Να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για δέκτη Enigma 2, ωστόσο το λειτουργικό σύστημα είναι Linux, όπως πχ στα περισσότερα Mag, αλλά επιτρέπεται η εισαγωγή λίστας καναλιών Enigma2.

Επίσης, να αναφέρουμε συνοπτικά ότι ο δέκτης – εκτός από «συμβατικές» δορυφορικές λήψεις, μπορεί να διαχειριστεί και κανάλια multistream λόγω του DVBS2X tuner, ενώ είναι εφικτή και η εγκατάσταση Oscam, προκειμένου ενεργοποιήσετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες αποκρυπτογράφησης, όπως πχ σε συστήματα Biss. 

Εξωτερική περιγραφή – Συνδεσιμότητα

Ο Amiko MiraX 2000 διαθέτει στη πρόσοψη 4ψήφιο display, ένα ενδεικτικό LED, καθώς και μία υποδοχή για συνδρομητική κάρτα.
Στη πίσω όψη έχουμε από αριστερά, είσοδο 12V για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό, είσοδο LNB, υποδοχή για τον παρεχόμενο εξωτερικό αισθητήρα υπέρυθρων (IR), οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF, HDMI, αναλογική έξοδο AV σε mini jack και θύρα Ethernet 100Mbps.  

Στο πλάι, βρίσκουμε 2 θύρες USB 2.0 για σύνδεση αποθηκευτικών μέσων, όπως πχ ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος για εγγραφή προγραμμάτων και αναπαραγωγή media αρχείων.

Μενού – Λειτουργίες

Η καλαίσθητη κάρτα-launcher που εμφανίζεται σαν αρχικό μενού, περιλαμβάνει τις επιλογές VOD, TVSERIES, Installation, Channel Manager, Youtube, File, PVR, Portal setting και Settings, ενώ δεν διατίθεται η ελληνική γλώσσα, τουλάχιστον στις μέχρι τώρα αναβαθμίσεις.

Γενικές Ρυθμίσεις

Να ξεκινήσουμε από την επιλογή Settings, η οποία περιλαμβάνει αρκετές ρυθμίσεις, όπως – μεταξύ άλλων – για την ανάλυση video μέχρι και 1080p@60 Hz, την ώρα, το δίκτυο LAN, την ενεργοποίηση WiFi με σύνδεση USB WiFi dongle, το σετάρισμα Open VPN για ασφαλείς συνδέσεις, την διαχείριση CrossEpg, ενώ σε αυτή την κάρτα θα εμφανιστεί και το oscam, σε περίπτωση που το εγκαταστήσετε. Στην ίδια κάρτα θα βρείτε και επιλογές για online αναβάθμιση λογισμικού, που είναι και ο βασικός κι ευκολότερος τρόπος αναβάθμισης, ωστόσο διατίθεται και η δυνατότητα αναβάθμισης μέσω USB.

Ρύθμιση δορυφόρων

Το σετάρισμα δορυφόρων, πραγματοποιείται στην επιλογή Installation, με τις ρυθμίσεις Fast Scan, Search Settings, Satellite Scan, Edit TP/Satellite και DiSEqC Positioner (DiSEqC 1.2/USALS).

Εάν έχετε διακόπτες DiSEqC, τους σετάρετε στην επιλογή Search Settings για κάθε δορυφόρο, ενώ σε περίπτωση ύπαρξης μοτέρ, στην επιλογή DiSEqC Positioner επιλέγετε το είδος μοτέρ, όπου για USALS εισάγετε τις γεωγραφικές σας συντεταγμένες.

Προκειμένου να τροποποιήσετε ή να προσθέσετε transponders, κατευθύνεστε στην επιλογή Edit TP/Satellite και με το κίτρινο πλήκτρο επιλέγετε Edit ή Add. Εκεί ακριβώς μπορείτε να θέσετε και τα στοιχεία για multistream κανάλια, όπως το PLS Mode και το PLS Code.

Σαφώς, η αυτόματη ανίχνευση μάς δίνει μία πρώτη εικόνα, στην επιλογή Satellite Scan, απλά να έχετε υπόψη ότι οι διαθέσιμες συχνότητες στην database του δέκτη, δεν είναι ιδιαίτερα ενημερωμένες, οπότε καλό είναι να μην βασιστείτε μόνο στην αυτόματη ανίχνευση.

Στις δοκιμές κατεβάσαμε επιτυχώς κανάλια από τις δύσκολες 5 μοίρες δυτικά, αλλά και από τις ευκολότερες 9 μοίρες ανατολικά, ενώ δεν παραλείψαμε τα ελληνικά κανάλια του Hellas Sat, τα οποία – ως γνωστόν – είναι κωδικοποιημένα σε Biss με κάποια λιγοστά ελεύθερα. Στο σημείο αυτό, οι προχωρημένοι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το oscam, για το οποίο έχετε τη δυνατότητα να ανεβάσετε αρχείο SoftCam.Key και κατάλληλα σεταρισμένο αρχείο oscam.dvbapi μέσω ftp, χωρίς να ασχοληθείτε με το web interface του oscam.

https://www.youtube.com/watch?v=0648T21EcSg

Οργάνωση Καναλιών

Η επιλογή Channel Manager παρέχει εκτεταμένες δυνατότητες οργάνωσης καναλιών, όπως μετακίνηση, μετονομασία, διαγραφή, κλείδωμα, αγαπημένα και ταξινόμηση. Με το πλήκτρο-βελάκι αριστερά, επιλέγετε κανάλια συγκεκριμένων δορυφόρων που έχετε κατεβάσει. Επίσης, υπάρχουν 16 διαθέσιμες λίστες αγαπημένων, τις οποίες μπορείτε να μετονομάσετε.

Σκληρός δίσκος

Με τις 2 θύρες USB 2.0, μπορείτε να συνδέσετε πχ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και να πραγματοποιείτε εγγραφές τόσο άμεσα, όσο και προγραμματισμένα βάσει συγκεκριμένης χρονικής στιγμής ή μέσω του ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος.

Επίσης, ο δέκτης λειτουργεί και σαν media player με ευρεία συμβατότητα αρχείων audio/video/photo, εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπου δεν αναγνώστηκαν οι εξωτερικοί υπότιτλοι srt σε αρχεία mkv. Απρόσκοπτη συμβατότητα είχαμε και σε αρχεία hevc σε mkv container.

Streaming

Ο Amiko MiraX HiS 2000 παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε 4 portals και 2 online playlists, ενώ θα βρείτε τις επιλογές VOD και TV SERIES εφόσον έχετε συνδεθεί με κάποια υπηρεσία. Να σημειώσουμε ότι το σετάρισμα των portals μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω web interface αρκεί να εισαγάγετε στον browser την IP του δέκτη και τον password 0000. Σαφώς διατίθεται και η εφαρμογή YouTube με δυνατότητα αναζήτησης, κατηγοριών, επιλογής ανάλυσης και περιοχής.

Συμπεράσματα

Μετά από αρκετά τεστ, μπορούμε να πούμε ότι ο Amiko MiraX HiS 2000 είναι ένας προσιτός δέκτης, με σαφώς πιο δυνατό σημείο την δορυφορική λήψη με υπό όρους εφικτή αποκρυπτογράφηση καναλιών, αλλά και την λήψη καναλιών multistream σε περιβάλλον linux.

Πηγή: https://www.iptvsat.gr/amiko-mirax-his-2000/

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Τιμή
 • Stock
 • Περιγραφή
 • Weight
 • Dimensions
 • Επιπλέον πληροφορίες
 • Attributes
 • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Σύγκριση
Σύγκριση ×
Let's Compare! Continue shopping
1
0