REVIEW: AMIKO A6 COMBO Δέκτης Android 7.1, S2/T2/C, 4K UltraHD

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, δοκιμάζουμε τον Amiko A6 Combo σε περιβάλλον Android 7.1, αλλά και με δυνατότητα δορυφορικών & επίγειων ψηφιακών καναλιών. Αμέσως παρακάτω, σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις λειτουργίες, τα μενού, καθώς και τις εντυπώσεις μας.

Ο Amiko A6 Combo είναι καταρχήν 4Κ UltraHD, ενώ διαθέτει 64 bit quad core επεξεργαστή στα 2 GHz, 2GB DDR, 8GB EMMC και GPU Octo-core Mali 450MP.

Με τον νέο A6 Combo της Amiko, έχετε τόσο ένα Android box με πολυάριθμες δυνατότητες και εφαρμογές, όσο κι έναν πλήρη combo δέκτη για λήψη δορυφορικών και επίγειων ψηφιακών καναλιών.

Ο δέκτης διαθέτει ενσωματωμένο single band 2.4 GHz WiFi N, ενώ υποστηρίζει – μεταξύ άλλων – KODI media player, Netflix, MyTV OTT / IPTV, εύκολο streaming σε συσκευές iOS, Android™ & PC’s και DLNA για αναπαραγωγή μέσω τοπικού δικτύου.

Εξωτερική περιγραφή – Συνδέσεις

Ο A6 Combo έχει μικρές διαστάσεις και συγκεκριμένα 140mm x 100mm x 31mm, ενώ στη πρόσοψη βρίσκουμε ένα LED χρώματος μπλε το οποίο εκτείνεται από άκρη σε άκρη, προσδίδοντας μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική αίσθηση, καθώς και την υποδοχή smart card reader.

Από πλευράς συνδέσεων έχουμε ένα tuner DVB-S2, ένα υβριδικό T2/C, card reader, Micro SD (μέχρι 32 GB), ενώ οι συνδέσεις περιλαμβάνουν επίσης οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF, Ethernet 100, IR, HDMI 2.0, οπή recovery, είσοδο για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό 12 V και 2 θύρες USB 2.0.

Μενού – Λειτουργία

Με το πλήκτρο Home (εικονίδιο οικίας), εμφανίζεται η βασική κάρτα επιλογών, με ευχάριστα γραφικά. Στην εν λόγω κάρτα, βρίσκουμε τις βασικές επιλογές χωρισμένες σε 2 κατηγορίες DVB και Εφαρμογή. Στη πρώτη κατηγορία, βρίσκουμε όλες τις επιλογές για τη λήψη καναλιών και συγκεκριμένα Live Channel, Installation, Channel Manager, EPG και Conax, ενώ στη δεύτερη κατηγορία έχουμε τις επιλογές MyTV, YouTube, NETFLIX, KODI, Setting και All Apps.

Με ΟΚ στο εικονίδιο +, μπορούμε να προσθέσουμε στην αρχική οθόνη επιπλέον εφαρμογές που χρησιμοποιούμε συχνά ή απλώς θέλουμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση.

Τμήμα δέκτη Combo

Δορυφορική λήψη

Στη διαδρομή DVB->Installation->Εγκατάσταση Δορυφόρου, έχουμε τις λειτουργίες σεταρίσματος για τον δορυφορικό δέκτη, όπου θα βρείτε 96 προ-εγκατεστημένους δορυφόρους, τους οποίους μπορείτε να τροποποιήσετε, αλλά και να προσθέσετε νέους. Στην αντίστοιχη κάρτα που εμφανίζεται, έχετε τις επιλογές Λίστα TP , Λίστα Δορυφόρων και Επεξεργασία Δορυφόρου. Στη τελευταία επιλογή, σετάρουμε κυρίως τη σηματοδοσία DiSEqC 1.0, 1.1 και μοτέρ DiSEqC 1.2/USALS, ανάλογα με την εγκατάστασή μας. Να σημειωθεί ότι οι 3 παραπάνω επιλογές πραγματοποιούνται με τα πλήκτρα << >> του τηλεχειριστηρίου, όπως και πολλές άλλες επιλογές. Οι μπάρες σήματος είναι πάντα παρούσες διευκολύνοντας τις ρυθμίσεις μας, ενώ με το κόκκινο πλήκτρο πραγματοποιούμε ανίχνευση καναλιών, με δυνατότητα «Τυφλή Σάρωση» (blind scan), NIT, καθώς και μόνο των ελεύθερων εάν επιθυμούμε.

Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε χειροκίνητη τηλεφόρτωση κάποιου transponder, πρέπει να πάμε στην επιλογή Λίστα TP με τα πλήκτρα << >>, να επιλέξουμε αναμεταδότη και να πατήσουμε το κόκκινο πλήκτρο, πάντα επιβεβαιώνοντας το σήμα από τις μπάρες στάθμης και ποιότητας. Θα θέλαμε tuner DVB-S2X για να μπορούμε να κάνουμε λήψη και multistream καναλιών.

Επίσης, κατεβάζοντας τα picons, μπορείτε στην επιλογή Διαχείριση Καναλιών να έχετε εποπτεία των καναλιών με τα λογότυπά τους σε άκρως εντυπωσιακή θέαση, ενώ μπορείτε να «γκρουπάρετε» την επιλογή καναλιών με τα εξής group: Θεάθηκαν περισσότερο, ΑΓΑΠ, SAT, Πάροχος, CAS, HD, Όλα, Radio και Εκπομπή.

Με ΟΚ εμφανίζεται η λίστα καναλιών, με τις χρωματικές επιλογές Ομάδα (κόκκινο), Προσθήκη στα ΑΓΑΠ (μπλε), F1 Ταξινόμηση, MENU Επιλογές, i για πληροφορίες προγράμματος, ενώ με το πλήκτρο μεγεθυντικό φακό, κάνουμε αναζήτηση καναλιών. Με το κόκκινο πλήκτρο μπορούμε πχ να επιλέξουμε δορυφόρο, ενώ με το μπλε πλήκτρο, μπορούμε να δημιουργήσουμε λίστες αγαπημένων με δική μας ονομασία. Τέλος, στη Διαχείριση Καναλιών μπορείτε να μετακινήσετε, να κλειδώσετε, να διαγράψετε, αλλά και να μετονομάσετε κανάλια της επιλογής σας.

Να αναφέρουμε ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε και κάποιο κατάλληλο oscam (σε αρχείο .apk), με τη βοήθεια του οποίου εμφανίζονται – μεταξύ άλλων – τα κανάλια της Digea στις 3 Ε και της ΕΡΤ στις 39 Ε. Στο oscam μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω web interface ή ακόμη και μέσω ftp αφού ενεργοποιήσετε κάποια κατάλληλη εφαρμογή ftp server!

Επίγεια λήψη

Η διαχείριση των επίγειων καναλιών είναι αρκετά πιο απλή, καθώς αρκεί να πλοηγηθείτε στη διαδρομή DVB->Installation->Επίγεια Εγκατάσταση και να πατήσετε το πλήκτρο F1 για αυτόματη σάρωση. Καλό είναι να πατήσετε MENU για να απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία tuner, εάν δεν τη χρειάζεστε. Σύντομα, θα έχετε όλα τα διαθέσιμα επίγεια ψηφιακά κανάλια στον δέκτη, έτοιμα προς τηλεθέαση, ενώ να σημειωθεί ότι οι μπάρες σήματος για κάθε συχνότητα είναι πάντα παρούσες, για επιβεβαίωση σήματος και χειροκίνητη ανίχνευση με το κόκκινο πλήκτρο. Επίσης, έχετε στη διάθεσή σας έναν άριστο ελληνικό ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος, με πλήρεις δυνατότητες, όπως πχ χρονοπρογραμματισμό εγγραφών με το πράσινο πλήκτρο

Τμήμα Android

Στο βασικό μενού και την επιλογή All Apps, αποκτάμε πρόσβαση σε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές του Α6 Combo, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα λειτουργιών, με κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σημεία. Στο εν λόγω μενού, βρίσκουμε τα εξής apps: Διαχείριση Χρονοδιακόπτη, Εγγραφή, Εγκατάσταση, Καιρός, Λίστα Αρχείων, Ρυθμίσεις (2), Ταινίες, App Store, Aptoide TV, Backup, Conax, Crossepg, Internet, Kodi, Linkdroid Player Connector, Miracast, Music, MX Player, Netflix, Photo, Picon Downloader, Play Store, IPTV Shortcut, Updater, Youtube και YT Kids.
Σχετικά με την αναπαραγωγή multimedia αρχείων, μπορούμε να προσπελάσουμε τα αρχεία ενός αποθηκευτικού μέσου με τον File Manager και να επιλέξουμε την εφαρμογή με την οποία θα ανοίξουμε το εκάστοτε αρχείο, όπως πχ τον MX Player ή το Kodi για αρχεία video, το Photo για φωτογραφίες κτλ.
To Aptoide TV είναι ένα app store για Android δέκτες και Smart TVs, το οποίο περιέχει πλειάδα εφαρμογών προς εγκατάσταση, χωρισμένες σε κατηγορίες, όπως Entertainment, Shopping, Communication, Social, Tools, Games και πολλές άλλες.
Με την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή App Store, έχετε επίσης στη διάθεσή σας, πλειάδα apps από τις κατηγορίες Video, Tools και Games.

Με την εφαρμογή Linkdroid Player Connector, εμφανίζεται ένα QR Code, το οποίο σκανάρετε με το κινητό σας με αποτέλεσμα να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το εξαιρετικό Spark Player. Το εν λόγω app συνδέεται με τον Α6 Combo και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σαν τηλεχειριστήριο, σαν touchpad για τον πλήρη έλεγχο του δέκτη σας, καθώς και για να παρακολουθείτε τα κανάλια του δέκτη σας στο κινητό σας, να προβάλετε στη τηλεόραση τα video και τις φωτογραφίες που έχετε στο κινητό ή το tablet, καθώς και να ακούτε τα μουσικά σας αρχεία απευθείας στη τηλεόραση ή στο ηχοσύστημά σας. Σαφώς πρόκειται για εντυπωσιακή και αξιόπιστη λειτουργία, με την οποία θα περάσετε πολλές ευχάριστες ώρες. Επίσης, με το Miracast –  ως γνωστόν – προβάλλετε την οθόνη του κινητού σας στη τηλεόραση.

Σαφώς, έχετε στη διάθεσή σας και την εφαρμογή Netflix (SD), την οποία προτείνουμε να επανεγκαταστήσετε πχ μέσω του Aptoide TV. Οι χρήστες του Netflix, θα γνωρίζετε ήδη ότι είναι καλό να ενεργοποιήσετε το ποντίκι για πιο ευέλικτο τηλεχειρισμό.

Ακόμη, σαφώς μπορείτε να συνδέσετε εξωτερικό σκληρό δίσκο και να πραγματοποιείτε εγγραφές των δορυφορικών & επίγειων καναλιών, ενώ με κάποιον browser (τον ενσωματωμένο ή κάποιον της επιλογής σας), μπορείτε να πλοηγηθείτε στο internet και μάλιστα με τη βοήθεια του mouse το οποίο ενεργοποιείτε με το πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ που φέρει το αντίστοιχο εικονίδιο.

Στην εφαρμογή Setting του βασικού μενού, αποκτάτε πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις δικτύου, συστήματος και συσκευής. Στο Δίκτυο έχουμε τις ρυθμίσεις Δίκτυο WiFi, Δίκτυο LAN, Δικτυακό Αποθηκευ, DLNA, AirPlay και VPN. Στο Σύστημα έχουμε τις ρυθμίσεις PVR, Γλώσσα, Ημερομηνία και Ώρα, Αναβάθμιση, Επανεκκίνηση, Γονικές Ρυθμίσεις, Άλλες Ρυθμίσεις, Διεύθυνση Google, Download και Σχετικά, ενώ στο Συσκευή βρίσκουμε τις ρυθμίσεις Έξοδος A/V, Περιοχή Απεικόνισης και Αποθηκευτικό Μέσο.

IPTV

Στο αρχικό μενού, θα βρείτε την επιλογή MyTV, με την οποία μπορείτε να σετάρετε μέχρι 4 portals στα οποία έχετε πρόσβαση και να βλέπετε το αντίστοιχο περιεχόμενό τους, όπως με κάποιο iptv box.

Επίσης μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή από το App Store, είναι η Web TV με την οποία μπορείτε να φορτώνετε από usb διάφορες xml/m3u λίστες iptv που έχετε βρει και να τις αποθηκεύετε – εάν επιθυμείτε –  στη συσκευή.

Συμπεράσματα

Ο ιδιαίτερα πρόσφατος Amiko A6 Combo – όπως έδειξαν τα τεστ – προσφέρει πλήρεις δυνατότητες σε μία συσκευή, καθώς είναι 4K Android TV box, 4Κ Combo δέκτης S2/Τ2, IPTV box, Media Player, συσκευή Netflix και πολλά άλλα και όλα αυτά επώνυμα από την Amiko με online αναβαθμίσεις!

ΠΗΓΗ: iptvsat.gr